…din inima Transilvaniei

27.01.2018

MIERE DE MANA

Ambalaj: borcan sticla 500g

Detalii:

…bogata in minerale si vitamine

Mierea de mana, denumita de multe ori si miere de padure, este un sortiment de miere special, prin insasi sursa acesteia – secretia unor afide sau secretiile dulci ale arborilor)
Fiind o miere rara, deosebit de greu de produs si extras, culeasa doar in anumite conditii de pe speciile de arbori, este si una din cele mai curate tipuri de miere, datorita zonelor acoperite de padure de unde provine (paduri de stejar, fag, rasinoase, etc).

De ce ar trebui sa alegem acest tip de miere?
– este mai putin dulce decat celelate tipuri de miere, avand un continut de fructoza mai scazut, ceea ce permite folosirea acesteia si de catre persoanele cu diabet (in cantitati limitate)
– are un continut mai ridicat de substante minerale – poate fi folosita in tratarea rahitismului si a spasmofiliei
– are un continut ridicat de antioxidanti, componente bioactive, enzime si substante antibiotice, intervenind in ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni dermatologice, degenerative, inflamatorii, si ale sistemului imunitar.
– datorita prezentei unui bactericid deosebit de puternic (de 20 de ori mai puternic decat in cazul celorlalte tipuri de miere),este indicata in sezonul rece, intervenind in ameliorarea si vindecarea unor afectiuni bacteriene
– cantitatea de polen este mult mai scazuta (in cazul mierii de mana pure chiar lipseste) si poate fi folosita de catre persoanele alergice ( poate fi folosita la tratarea alergiilor datorita cantitatilor mici de polen pe care le contine).
– isi pastreaza o mare parte din calitatile sale chiar daca este incalzita peste 40 grade