Produse Apiterapeutice // Venin de albine

Venin

Veninul de albine este un lichid produs de albine în glande speciale şi depozitat în punga de venin lichid pe care îl elimină cu acul (cu vezică cu tot) când sunt în pericol. Este posibil să existe diferenţe în privinţa calităţii veninului în funcţie de alimentaţie, vârstă, sezon, rasă.

Veninul de albine este o substanţă organică foarte complexă, formată din proteine toxice, lipide, acizi organici, uleiuri volatile, săruri minerale şi apă. Este un lichid incolor, dens, uşor solubil în apa. Se solidifică în 20 de minute în contact cu aerul.

Antireumatic natural:
S-a dovedit că veninul albinelor are proprietăţi antireumatice puternice. Acţiunea terapeutică a veninului se datorează conţinutului de melitină, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatoare. Melitina stimu¬lează secreţia de către organism a unui hormon antiinflamator, cortizolul. În acelaşi timp, melitina are proprietăţi antibacteriene, stimulează producerea de anticorpi şi imunitatea organismului, îmbunătăţeşte microcirculaţia. Tratamentul cu venin de albine este eficient în afecţiunile osteoarticulare, atât în formele acute (artrite, osteoartrite), cât şi în formele degenerative (artroze).

Recomandări:
Tratamentul cu venin de albine este poate chiar mai vechi şi mai faimos decât tratamentul cu miere, în afecţiuni reumatice, maladii chirurgicale ale vaselor periferice, infiltraţii inflamatorii nepurulente, astm bronşic, în hipertensiune arterială, hipertiroidiile fără visceralizare, fără complicaţii cardiace.

Cele mai bune rezultate se obţin însă în tratamentul bolilor neurologice (nevrite, nevralgii, miozite). Mai putem observa rezultatele interesante pentru tratamentul nevrozelor climacteriale (de menopauza), în boli infecţioase la ochi.

Administrare: doar sub urmărire medicală.

Atenţie:
Din punct de vedere fiziologic toate acţiunile veninului de albine sunt toxice. Nu există vaccin împotriva veninului de albine. În afara utilizării sale intenţionate şi supravegheate medical, veninul de albine trebuie evitat.

Pentru informatii suplimentare www.beevenomous.epsicom.com.